Straipsniai

Kiek reikia susitikimų?

by | Vas 17, 2021

‪“Kiek reikia susitikimų, kad išsigryninčiau kokį darbą norėčiau dirbti?” – dažnai tokio klausimo sulaukiu iš savo klientų. Vieno atsakymo neturiu, nes kiekvienas atvejis unikalus. Be to, dažnai “nuliūdinu” atsakydama, kad išsigryninti yra viena, o antra – įgyvendinti. Bet aš net spirgu, kai žmonės kreipiasi pagalbos šiais ir panašiais klausimais ❤️

‪Mano nuomone, profesinės srities keitimas su išsigryninimu ir atsiraitojus rankoves pasinėrimu į jos įgyvendinimą dažniausiai trunka apie metus ir daugiau, nes reikės:

‪📌 nuoširdžiai sau atsakyti KODĖL norite keisti profesiją;

‪📌 labai taikliai identifikuoti savo stiprybes;

‪📌 išsigryninti naują sritį, kuri jums būtų labai įdomi;

📌 išsigryninti ir pasitikrinti ar jūsų naujoji veikla/darbas ar kitas scenarijus sutampa su jūsų gyvenimo vertybėmis;

📌 pasikonsultuoti su žmonėmis, kurie dirba šioje srityje;

‪📌 susidaryti planą, kaip jūs to sieksite;

‪📌 …ir taaaaaada pradėti įgyvendinti.

‪Ir čia jau prasideda visas grožis 🙂 kiek tam galėsite skirti laiko, kokias studijas/mokymus ar kitą būdą reikės pasirinkti naujoms žinioms įgyti, kokių papildomų veiksmų reikės imtis, kada finansiškai galėsite daryti pokytį, kokiais žingsniais ir t.t. O kaip dar su palaikymo komanda, savikontrolės įrankiais ir kitais nesuplanuotais momentais? Taip pat svarbu paminėti, kad motyvacija ir užsispyrimas vaidina labai svarbų vaidmenį šiame kelyje.

Kartais pagalvoju, kad dėliojantis naują etapą būna momentų, kai reikia užsidėti “apribojimus” ant akių, kad per daug nesidairyti į šonus, nežiūrėti į kitus, nesilyginti, o labai tikslingai judėti pirmyn. O judant pirmyn atsiranda naujos energijos ir tikėjimo savimi. Toks gražus ratas.

Linkiu nebijoti to laiko, kurio prireiks padaryti pokytį, o pastebėti ir džiaugtis kiekvieną mažą žingsnį, kuris veda jus pirmyn  ❤️

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *